Κανελόνια γεμιστά με κιμά και κρέμα φέτας

Αυτά τα κανελόνια τα αγαπώ! ‘Εχω δηλώσει πολλές φορές λάτρης των ζυμαρικών. Πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές είτε πιο απλές είτε πιο σύνθετες. Σήμερα έφτιαξα κανελόνια γεμιστά με κιμά και κρέμα φέτας. Ένα πιάτο λίγο μπελαλίδικο αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημειώσει σε κάθε μπουκιά. 

kanelonia-cannelloni-barilla
Υλικά για τον κιμά:
  • 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100ml μαυροδάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 μπαχάρια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 δάφνη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πακέτο κανελόνια
Υλικά για την κρέμα φέτας:
  • 800ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 200γρ φέτα τριμμένη
  • Αλατοπίπερο
Υλικά για την σάλτσα:
  • 500γρ σάλτσα ντομάτας ελαφράς συμπύκνωσης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά αφήνουμε στην άκρη. Για την σάλτσα τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Για την κρέμα φέτας στην ουσία φτιάχνουμε μια αραιή μπεσαμέλ. Σε μια κατσορόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά σιγά συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μια αραιή κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και την φέτα. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

Αφού έχουμε ετοιμάσει και τα τρια μείγματά μας είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα κανελόνια με κιμά. τα στρώνουμε είτε σε μονή είτε σε διπλή στρώσει σε ένα ταψί. Έπειτα ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω τους και τέλος την κρέμα. Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 για να ροδίσει η κρέμα μας. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. 

Αν είστε και εσείς μακαρονάδες όπως και εγώ, σας έχω ξεχωρίσει τις αγαπημένεςμου μακαρονάδες που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε. Φυσικά τα κανελόνια γεμιστά με κιμά και κρέμα φέτας που περιγράψαμε πιο πάνω, πένες με αμανίτες, μακαρόνια αλα Nerano και λαχταριστό παστίτσιο.

@PanDora

Tags

Share

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MONTH'S POST

Products we love

Popular Posts