Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όλους τους γαστρονομικούς του θησαυρούς. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά είχαν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες μαγειρικές εκδοχές τους. Αγαπημένη συνταγή του φετινού καλοκαιριού ήταν η μακαρονάδα alla Nerano, μια συνταγή που την δοκίμασα φέτος για πρώτη φορά και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω αυξημένων καλοκαιρινών υποχρεώσεων, σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά για την μακαρονάδα alla Nerano:
- 500γρ σπαγγέτι
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 100γρ μετσοβόνε
- 150γρ πεκορίνο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκύθακια σε πολύ λεπτές φέτες ή τα περνάμε σε spiralizer. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το σκόρδο ώστε να αρωματιστεί. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθάτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σωτάρουμε ελαφρά. Έπειτα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας (al dente βρασμένα) και 2 κουτάλες της σούπας από ζωμό που έχουν βράσει τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρυά ώστε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε το πιάτα μας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η μακαρονάδα alla Nerano
Η μακαρονάδα alla Nerano είναι ένα ιταλικό πιάτο από το Ιταλικό χωριό Nerano. Τα βασικά του συστατικά είναι το ζυμαρικό, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το προβολόνε. Η πρώτη φόρα που συναντάμε αυτό το πιάτο είναι στις αρχές το 1950 από την σεφ ενός Ιταλικού εστιατορίου την Maria Grazia.
Αν είστε και εσείς μακαρονάδες όσο και εγώ στην κατηγορία ζυμαρικά θα βρείτε και άλλες αγαπημές μου συνταγές.