Έφτασε και επίσημα η εποχή του “πόσο μπάνια και πόσα παγωτά?”! Καλοκαίρι χωρίς ένα μπολ παγωτό στην κατάψυξη δεν γίνεται! Αν είστε λάτρης του σπιτικού παγωτού φέτος θα δοκιμάσουμε αρκετά παγωτάκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας. Η πρώτη συνταγή είναι πεντανόστιμη, με απλά και λίγα υλικά, χωρίς αυγά και παγωτομηχανή. Παγωτό με φυστικοβούτυρο και φράουλα για αρχή. Καλό μας καλοκαίρι!
Υλικά για παγωτό με φυστικοβούτυρο και φράουλα:
- 200gr φυτική κρέμα (morfat)
- 400gr ζαχαρούχο
- 200ml γάλα εβαπορέ
- 1 σφηνάκι αμαρέτο
- 200gr Calve φυστικοβούτυρο απαλό
- 200gr μαρμελάδα φράουλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 200gr λευκή κουβερτούρα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική κρέμα να αφρατεύσει. Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το αμαρέτο και το εβαπορέ. Χτυπάμε για 3΄ σε μέτρια ταχύτητα ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσοχή δεν χτυπάμε το μείγμα πολύ γιατί το τελικό αποτελέσμα θα είναι πολύ σφιχτό ενώ εμείς θέλουμε αφράτο παγωτό. Αφού ολοκληρώσουμε το χτύπημα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες. ‘Επειτα ξαναχτυπάμε στο mixer για 3’ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το Calve φυστικοβούτυρο απαλό και την μαρμελάδα φράουλα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Προαιρετικά σερβίρουμε το παγωτό με λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
Λάτρης του φυστικοβούτυρου? Δες, επίσης, την συνταγή για σοκολατένια pancake με κρέμα φυστικοβούτυρου και καραμελωμένα μήλα με φυστικοβούτυρο!