Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το banoffee. Στην φιλοσοφία του cheesecake, δηλαδή έχοντας ως βάση τριμμένο μπισκότο, μια κρέμα και μια σάλτσα, έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς των γεύσεων. Η σημερινή συνταγή είναι για Banoffee με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα… Απλά κολασμένη!!!
Υλικά για το Banoffee με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα:
1 συσκευασία μπισκότα τύπου dijestive
380gr καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)
2 μπανάνες
100gr βούτυρο λιωμένο
300ml κρέμα γάλακτος παγωμένη (πλήρης)
100gr κουβερτούρα τριμμένη (αφήνουμε λίγη για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα πολυκόφτη τρίβουμε τα μπισκότα (αφήνουμε λίγα στην άκρη για το γαρνίρισμα). Μετά τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα στη βάση του σκεύους μας (εγώ χρησιμοποιώ φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα). Από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα βουτύρου (κρατώντας 2 κουταλιές για την κρέμα μας) που έχουμε ελαφρώς ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Πάνω από την καραμέλα βάζουμε φετούλες μπανάνας και από πάνω τριμμένη σοκολάτα. Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Αφού αφρατέψει με μια μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά στην κρέμα την καραμέλα γάλακτος που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε την σαντιγί καραμέλας σε κορνέ και “κλείνουμε” το γλυκό μας. Από πάνω γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και τριμμένη κουβερτούρα. Σερβίρουμε το banoffee με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα αφού το βάλουμε για 5 ώρες στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!
Λίγα λόγια για την ιστορία του…
Όπως έχετε καταλάβει τα γλυκά είναι ένα από τα πάθη μας και σαφέστατα δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη θέα και κυρίως στη γεύση μιας ζαχαρένιας λιχουδιάς. Και μπορεί η ατάκα από ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου να λέει ‘’Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω’’, εμείς, όμως, τα θέλουμε όλα, δηλαδή και να το φάμε, αλλά και να ξέρουμε την ιστορία του! Όλα ξεκίνησα το 1971 στην Αγγλική πόλη Jevington στην κουζίνα του εστιατορίου The Hungry Monkey. Ο ιδιοκτήτης Nigel Mackenzie και ο σεφ Ian Dowing θέλησαν να μετατρέψουν το ζαχαρούχο γάλα σε επιδόρπιο και αποφάσισαν πως ταιριάζει εξαιρετικά με την καραμέλα και την μπανάνα. Το όνομα του γλυκού προέρχεται από τις λέξεις των συστατικών του. (ΠΗΓΗ)
Και αν σας αρέσουν τα γλυκά με φρούτα μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στη Χιώτικη μανταρινόπιτα, στην τούρτα κρέπας με φράουλες και στο sorbet raspberry!
@PanDora
Δείτε αυτή την συνταγή στο Instagram, Facebook, YouTube