Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα με Γιαούρτι

pandoras-kitchen-blog-greece-orange-pie

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2 κεσεδάκια γιαούρτι 3,5% (όχι στραγγιστό)
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι baking powder
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο αλάτι

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
χυμό από 3 ζουμερά πορτοκάλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

pandoras-kitchen-blog-greece-orange-pie-yogurt

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο mixer τα αυγά με την ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρούστα και φτιάχνουμε μια κρέμα. Την κρούστα την τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε λεπτές φετούλες ώστε να σχηματιστούν κορδέλες κρούστας που τις ανοίγουμε όπως το κανταϊφι. Αφού τις ανοίξουμε καλά τις ρίχνουμε στην κρέμα σιγά σιγά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην γίνουν μια μάζα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30′-35′.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 8′. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το καυτό γλυκό.

pandoras-kitchen-blog-greece-photography-foodblog

Αυτή η συνταγή έγινε με αφορμή το project “γιαούρτι” που οργανώθηκε από τους νικητές food bloggers του ΒΗΜΑgourmet. Έτσι, αποφασίσαμε όλες μαζί να φτιάξουμε συνταγές που περιλαμβάνουν ως βασικό συστατικό το γιαούρτι και να τις δημοσιεύσουμε όλες την ίδια μέρα σαν ένα party. Σε αυτό μπορείτε να λάβετε και εσείς μέρος διαβάζοντας συνταγές γιαουρτιού από διάφορα ελληνικά blog.

Η Μαρία Πρασσά στο Bread and Tea ετοιμάζει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι.
H Θεοδώρα Νάνου του Theodora’s Kitchen Diaries ζυμώνει κολοκυθόπιτα με ζύμη κουρού.
Η Εύα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι & τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη & γλουτένη.
Η Νανά Λεοντίδου στο Kouzinista προσφέρει κέικ γιαούρτι και γεύση λεμόνι & κράμπλ.
Η Αγγελική Καλαμπόκα του Cookika έφτιαξε cheesecake.
Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek ψήνει μια γιαουρτοτυρόπιτα.
Η Σοφία Πιτσικάλη του Sofeto κάνει μια ελαφριά μούς περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρίς ζάχαρη.
Η Κατερίνα Θεολόγου του Delightful Area μας δίνει την συνταγή για κρέμα γιαουρτιού με ανανά.
Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi ετοιμάζει κεμπάπ γιαουρτλού.
Η Νίκη Χρήστου με Το μυαλό στο φαγητό ψήνει σιροπιασμένο κέικ λεμονιού με γιαούρτι και lemon culd.
Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη από το Γαστρονομικός Περίπλους ετοιμάζει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού.

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-orange-yogurt-vimagourmet

Tags

Share

YOU MAY ALSO LIKE

11 Απαντήσεις

  1. Έφτιαξα εχθές και εξαφανίστηκε σήμερα την πορτοκαλόπιτα σας.
    Ήταν υπέροχη και το κονιάκ και η κανέλα ήταν πολύ διακριτικά και απαραίτητα συστατικά τελικά.
    Αυτό που θα άλλαζα, γιατί κάτι δεν μου πήγε εμένα καλά, θα ήταν να την έβαζα σε κανονικό ταψί και όχι στη φόρμα του κέικ. Κατά τα άλλα δεν θα άλλαζα τίποτα.
    Ευχαριστώ

    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Η φόρμα του κεικ είναι πρόταση σερβιρίσματος δική μου μπορείτε να την βάλετε και σε ταψάκι 🙂

  2. Love for Chios for ever!!!Συγχαρητηρια για την προσπάθεια διατήρησης της Χιώτικης γαστρονομικής παράδοσης ,σημερα σας είδα

    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε την μαγειρική μας παράδοση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η Χίος είναι ένας τόπος ευλογημένος με πλούσια μαγειρική παράδοση την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε. Περισσότερες συνταγές με άρωμα Χίου έρχονται… Μείνετε συντονισμένοι! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MONTH'S POST

Products we love

Popular Posts