Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο και το καλύτερο επιδόρπιο είναι το παγωτό. Δροσερό, με πλούσια γεύση που ξυπνάει τις αισθήσεις και μας κάνει να μην θέλουμε να αφήσουμε το κουταλάκι. Από τις αγαπημένες μου προτάσεις σερβιρίσματος είναι το πάντρεμα τραγανής τορτίγιας με βελούδινο παγωτό. Έτσι, εμπνεύστηκα την συνταγή για τραγανές τορτίγιες με παγωτό Banana Caramel Explosion Häagen-Dazs , τριμμένο καρύδι και χειροποίητη καραμέλα βουτύρου. Σήμερα, ευκαιρία δοθήσεις του διαγωνισμού Marie Claire Blog Awards 2018 με τα μεξικάνικα προϊόντα Old El Paso και το παγωτό Häagen-Dazs (Δείτε το cooking challage του διαγωνισμού ΕΔΩ), θα μοιραστώ μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές.
Υλικά:
3 τορτίγιες Old El Paso
50gr λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
Παγωτό Banana Caramel Explosion Häagen-Dazs
30gr καρύδι τριμμένο
Για την καραμέλα βουτύρου:
80gr βούτυρο
180gr ζάχαρη
180ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε τις τορτίγιες με το λιωμένο βούτυρο. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και τις κόβουμε με στο επιθυμητό σχήμα. Τις φουρνίζουμε 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε βάζο που κλείνει καλά για να τις έχουμε έτοιμες προς χρήση ανα πάσα στιγμή.
Για την καραμέλα βουτύρου βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη να λιώσει. Όταν πάρει το χρώμα της καραμέλας, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και επαναφέρουμε στη φωτιά να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει και να φτάσει στη σύσταση που επιθυμούμε.
Σερβίρουμε το παγωτό Banana Caramel Explosion Häagen-Dazs πάνω στις τορτίγιες, ρίχνουμε το καρύδι και γαρνίρουμε με την καραμέλα βουτύρου. Οι τραγανές τορτίγιες με παγωτό Banana Caramel Explosion Häagen-Dazs είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση!
@PanDora