Το απόλυτο κέικ σοκολάτας

Τα κέικ είναι από τις πιο εύκολες παρασκευές στην ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν άπειρες συνταγές που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε πειραματιστεί κατά καιρούς. Το ωραιότερο κέικ που έχω φάει ποτέ ήταν στην Αυστρία! Ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ τόσο αφράτο και ζουμερό που νόμιζες ότι ήταν σιροπιασμένο. Όταν γύρισα λοιπόν βάλθηκα να βρω μια συνταγή που το αποτέλεσμα της θα ήταν το ίδιο ή ακόμη καλύτερο. ‘Ετσι λοιπόν, βρήκα την συνταγή για το απόλυτο κέικ σοκολάτας με γλάσο λευκής και φρούτα του δάσους.

Υλικά για το απόλυτο κέικ σοκολάτας:
  • 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (απ)
  • 250γρ ζάχαρη
  • 100γρ κακάο
  • 125γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250ml γάλα χλιαρό
  • 3 αυγά (εγώ χρησιμοποιώ αυγά ελευθέρας βοσκής φάρμα Παφυλίδα)
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Υλικά για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
  • 125γρ λευκή κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 10-15 φρούτα του δάσους της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο τεστάρουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. 

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ. Γαρνίρουμε προαιρετικά με κόκκινα φρούτα. Έτσι βρίσκεται μπροστά μας το απόλυτο κέικ σοκολάτας!

Κέικ στο ρεκόρ Γκίνες…!

Το κέικ φτιάχτηκε στην πόλη Τρισούρ της Κεράλα και φτάνει τα 6,5 χιλιόμετρα και μάλλον καταρρίπτει το ρεκόρ που είχαν Κινέζοι αρτοποιοί (Κινέζοι ζαχαροπλάστες που το 2018 παρασκεύασαν ένα κέικ με φρούτα μήκους 3,2 χιλιομέτρων στο Ζισί). Είναι φτιαγμένο από βανίλια που είναι πάνω σε χιλιάδες ενωμένα τραπέζια, ζυγίζει περίπου 27.000 κιλά και το ύψος του είναι 10 εκατοστά. Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο η ζάχαρη και το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν τα 12.000 κιλά. Για την παρασκευή του κέικ χρειάστηκαν 4 ώρες από 1.500 ζαχαροπλάστες και μάγειρες, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές λευκές ποδιές και σκούφους. Αφού το έφτιαξαν, στο τέλος πρόσθεσαν και γκανάζ σοκολάτας (Πηγή).

@PanDora

Tags

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

YOU MAY ALSO LIKE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MONTH'S POST

Products we love

Popular Posts