Search
Close this search box.

Σάντουιτς με προσούτο και Μαστέλο

Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να δεχθούμε φίλους στο σπίτι, να δούμε μαζί τους μια ταινία και να απολαύσουμε γρήγορο και νόστιμο φαγητό μαζί με κρασάκι. Σας έχω την καλύτερη λύση με πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο σας ανά πάσα στιγμή ώστε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα σάντουιτς με προσούτο και Μαστέλο. ‘Ενα σάντουιτς με μεσογειακή γεύση και αρώματα.

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι του Βαλάντη Ζουμή.

mastelo-chios-cheese-sandwich-pandora's Kitchen

Υλικά:

Ψωμί για σάντουιτς της αρεσκείας σας
1 μαλακό αγελαδινό τυράκι Μαστέλο
Πέστο βασιλικού
Λεπτές φέτες προσούτο
Πράσινη σαλάτα
Λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση και αλείφουμε και τις δυο πλευρές με λίγο πέστο βασιλικού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια γκριλιέρα ψήνουμε το μαλακό τυρί Μαστέλο. Πάνω από το πέστο βάζουμε την πράσινη σαλάτα, την λιαστή ντομάτα, το προσούτο και τέλος το τυράκι μας.

Σάντουιτς με προσούτο και Μαστέλο-μαστέλο-χίος-σάντουιτς

Η ιστορία του σάντουιτς!

Ο βέρος Βρετανός Τζον Μόντεγκιου, τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ήταν εξ απαλών ονύχων δεινός χαρτοπαίκτης. Μια μοιραία νύχτα του 1762 και ενώ είχε συμπληρώσει ένα 24ωρο πάνω από την πράσινη τσόχα είδε το στομάχι του να κατεβαίνει σε πορεία διαμαρτυρίας. Δυστυχώς το ευγενές σπορ στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας δεν του επιτρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του. Παίρνει λοιπόν την απόφαση να παραγγείλει από το Beef Steak Club του Covent Garden λίγο μοσχάρι και κάμποσες φέτες ψωμιού. Χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τους δόλιους συμπαίκτες του, «πάντρεψε» με τον όχι και τόσο προσφιλή τότε τρόπο τα εν λόγω υλικά και έδωσε το όνομά του στο πιο ανώδυνο «σνακ» της υφηλίου (σ.σ.: την παρτίδα μα και βέβαια την κέρδισε). Από τότε το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης ορίζει ως την λέξη σάντουιτς το φαγητό που αποτελείται από δύο κομμάτια ψωμί με γέμιση μεταξύ τους, που τρώγεται σαν ένα ελαφρύ γεύμα. (ΠΗΓΗ)

σάντουιτς-μαστέλο-τυρί-χίος

@PanDora

Tags

Share

YOU MAY ALSO LIKE

2 Απαντήσεις

  1. Στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου, ανακαλύπτω άλλο ένα blog μαγειρικής με την ιδιαιτερότητα ότι ανήκει σε μια Χιώτισσα. Οι γεύσεις κι οι μυρωδιές του νησιού με μεγάλωσαν και πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι σε όποια κουζίνα ανακατευτεί χέρι από το νησί, με ταξιδεύει κάθε μπουκιά και με μεθάει κάθε μυρωδιά.
    Έχετε φανταστεί ποτέ ότι διαβάζοντας και μόνο μια συνταγή με σάντουιτς θα σας τρέχανε τα σάλια;;;
    Είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε με 2-3 φρούτα από τον Κάμπο να φτιάξεις ένα πιάτο που κάποιοι δεν θα γευτούν ποτέ;
    Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στην αμαξοστοιχία της Δώρας, όπου σερβίρονται ζεστά όνειρα γεύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MONTH'S POST

Products we love

Popular Posts