Λατρεύω ότι έχει σχέση με ζύμη! Η ζύμη είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, αναπνέει, αναπτύσσεται, έχει χαρακτήρα. Το τελευταίο ίσως φανεί λίγο υπερβολικό αλλά είμαι σίγουρη ότι ισχύει. Όταν φερθείς στο ζυμάρι σου με φροντίδα και αγάπη τότε αυτό θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, θα γίνει λείο, βελούδινο και απαλό. Γι’ αυτό καμιά φορά λέμε ότι στις συνταγές με ζύμη παίζει ρόλο το χέρι που τις φτιάχνει. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι αν την φτιάξετε δεν θα ξαναγοράσετε έτοιμα ψωμάκια για burger. Ας ζυμώσουμε, λοιπόν…
Υλικά:
3/4 κούπας χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
3 1/2 κούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με υγρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο του. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 ίσα μέρη και φτιάχνουμε 8 ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα ψωμάκια για burger μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό και να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι ή διάφορους σπόρους. Διατηρούνται στη συντήρηση για 5 μέρες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα. Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές για ψωμάκια burger αυτή μου άρεσε πολύ. Αφράτα, νόστιμα ψωμάκια που ταιριάζουν με ζουμερά μπιφτεκάκια. Δοκιμάστε τα!
@PanDora
2 Απαντήσεις
Τέλεια ιδέα για σπιτικά ψωμάκια!
θα χαρώ να τα δοκιμάσεις 🙂