Υλικά:
6 φέτες ψωμί του τόστ (μόνο ψίχα) κομμένο σε κυβάκια
500gr φράουλες
1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι
1/3 κούπας γάλα
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
180gr σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και φρυγανίζουμε στο grill στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες. Τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε στο multi.
Στο mixer χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και τις βανίλιες. Έπειτα, ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και τις αλεσμένες φράουλες.Τέλος, ρίχνουμε στο κάδο του mixer το ψωμί και τα κομμάτια σοκολάτας, χωρίς να τα χτυπήσουμε, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, φράουλες και παγωτό της αρεσκείας μας.
Πρόκειται για μια παραλλαγή της κλασικής πουτίγκας. Ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες. Προσωπικά το προτιμώ με λιωμένη μερέντα και παγωτό βανίλιας. Ιδανικά καταναλώνεται φρέσκο ζεστό ή αφού κρυώσει ελαφρώς αν το σερβίρετε με παγωτό.Στο τέλος αφήνει μια ξινή επίγευση λόγω της φράουλας. Αν θέλετε να το αποφύγετε όταν καθαρίζετε τις φράουλες προσπαθήστε να απομακρύνετε όσο γίνεται το λευκό τμήμα που βρίσκεται κάτω από το κοτσάνι. Καλή επιτυχία!
Η συνταγή αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα project από Έλληνες food bloggers. Το project προϋποθέτει την χρήση ενός βασικού υλικού και στη προκειμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η φράουλα. Απολαύστε τις συνταγές των άλλων bloggers:
Η Εύα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει πανακότα με γιαούρτι, μέλι & σάλτσα με ψητές φράουλες.
Η Νανά Λεοντίδου στο Kouzinista προσφέρει παγωμένη τούρτα φράουλας με λευκή σοκολάτα.
Η Αγγελική Καλαμπόκα του Cookika έφτιαξε παγωτό με καραμελωμένες φράουλες.
Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek ετοίμασε eton mess.
Η Σοφία Πιτσικάλη του Sofeto κάνει μαρμελάδα φράουλας με βανίλια (χωρίς ζάχαρη).
Η Κατερίνα Θεολόγου του Delightful Area μας δίνει την συνταγή για σαλάτα με dressing φράουλας.
Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi ετοιμάζει φραουλένια σοκολατόπιτα & freakshake.
Η Νίκη Χρήστου με Το μυαλό στο φαγητό ετοιμάζει μπαμπά με σάλτσα φράουλας.
Μπορείτε να δείτε το προηγούμενό μας project με γιαούρτι ΕΔΩ.
@PanDora
3 Απαντήσεις
Excellent my dear food blogger!!!!
🙂
Vanda