Ο καιρός άρχισε να θυμίζει καλοκαίρι και η επιθυμία για παγωτό άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονη. Μια εύκολη λύση για γλύκισμα είναι ένα μπολ παγωτό στην κατάψυξη. Συνοδευόμενο με σιρόπια, μπισκότα και διάφορες άλλες γαρνιτούρες μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολάκι με λαχταριστό παγωτό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή για σπιτικό, εύκολο και πεντανόστιμο παγωτό μόκα με Oreo. Παγωτό από τα χεράκια σας και χωρίς παγωτομηχανή!
Υλικά:
1 ζαχαρούχο
1 morfat
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 3,5%
2 δόσεις εσπρέσο ή 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ διαλυμένο στο γάλα
50gr κουβερτούρα σε κομματάκια
14 μπισκότα oreo σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα μπισκότα oreo και τα κομμάτια σοκολάτας) μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Αφού χτυπηθεί καλά το παγωτό ρίχνουμε την σοκολάτα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ παγωτού και το βάζουμε κατάψυξη για μία ώρα. Έπειτα χτυπάμε καλά και το ξαναβάζουμε κατάψυξη να πήξει.
Σε μερικούς ίσως να φαίνεται βουνό το σπιτικό παγωτό αλλά αυτή η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Αξίζει μια δοκιμή και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές για παγωτό άλλες πετυχημένες και άλλες όχι αλλά κάθε χρόνο μπαίνουμε σε νέες αναζητήσεις, έτσι, βρήκα και την συγκεκριμένη συνταγή στο blog cookandfeel.gr. Αρχίστε, λοιπόν, και εσείς τα πειράματα με αυτόν τον δροσερό πειρασμό. Καλό καλοκαίρι!
@PanDora
Μία Απάντηση
Yummie!!! 🙂