Search
Close this search box.

Μακαρονάδα αλλαντικών στο πήλινο

pandoras-kitchen-blog-greece-spaghetti-pasta-alforno

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης σε ροδέλες
100gr μπέικον σε κύβους
100gr ζαμπόν σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι νερό
250ml σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά του γλυκού πάστα ντομάτας
5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
αλατοπίπερο
150gr gouda τριμμένο

pandoras-kitchen-blog-greece-spaghetti-pasta-al forno-tomato sauce

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει ελαφρώς προσθέτουμε τα αλλαντικά, το σκόρδο και τις πιπερίτσες και αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το νερό, την σάλτσα, την πάστα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (όχι πολύ πηχτή για να βγει ζουμερή η μακαρονάδα μας). Σε αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια al dente και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνω και τα ρίχνω στη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε στα πήλινα μπολ την μακαρονάδα. Πασπαλίζω με τυρί γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

pandoras-kitchen-blog-greece-red sauce-tomato sauce-pasta-al forno

Οι μακαρονάδες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Μπορώ να τρώω μακαρόνια κάθε μέρα ακόμη και μόνο με τυρί αλλά αυτή η μακαρονάδα φούρνου δεν υπάρχει πραγματικά. Είναι από τις καλύτερες μακαρονάδες που έχω φάει και πειραματίστηκα πολύ για να βρω την συνταγή. To pasta al forno είναι η πρώτη μου επιλογή σε ιταλικά εστιατόρια και έτσι επιχείρησα να την δοκιμάσω και σπίτι. Στην αρχή το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίαζε και τόσο ώσπου να βρω την συγκεκριμένη συνταγή.

pandoras-kitchen-blog-greece-pasta-al forno-cheese

Ζουμερή πικάντικη μακαρονάδα φούρνου με πλούσια την γεύση των αλλαντικών και της σάλτσα ψήνεται αργά μέσα στο πήλινο διατηρώντας όλη την υγρασία της. Το ξεροψημένο τυράκι από πάνω έρχεται να σφραγίσει την τέλεια γεύση. Δοκιμάστε την!

pandoras-kitchen-blog-greece-intheoven-alforno

@PanDora

Tags

Share

YOU MAY ALSO LIKE

5 Απαντήσεις

    1. θα χαρούμε να μας πείτε την γνώμη σας και να δούμε τις φωτογραφίες σας όταν φτιάξετε αυτή την ζουμερή πεντανόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MONTH'S POST

Products we love

Popular Posts