Υλικά:
250gr βούτυρο soft
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
5gr σκόνη μαστίχας
7-8 κούπες αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας γάλα
200gr σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τους κρόκους και την σκόνη μαστίχας. Την σκόνη την παίρνουμε είτε έτοιμη είτε κοπανάμε στο γουδί κόκκους φυσικής μαστίχα Χίου (μπορούμε να προμηθευτούμε από μεγάλα supermarket ή από τα mastiha shop). Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μια λεία βουτυρένια ζύμη. Ανοίγουμε το ζυμάρι και με κουπ πατ φτιάχνουμε τα μπισκότα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε με σοκολάτα τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας.
Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική ως μπαχαρικό δίνοντας μια ελαφριά επίγευση και διακριτικό άρωμα στα πιάτα. Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται επίσης και για γλασάρισμα, σε διάφορα γλυκίσματα και παγωτά. Στην Ελλάδα, το υποβρύχιο είναι πολύ γνωστό και πρόκειται για ένα γλυκού του κουταλιού σε μορφή πάστα με γεύση μαστίχας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το μοναδικό προϊόν ΕΔΩ.
3 Απαντήσεις
Υπέροχα μπισκοτάκια!!
Μπισκοτάκια γεμάτα αρώματα!
Πολύ ωραία μπισκότα και τέλειες φωτογραφίες!
Θα τα κάνω και εγώ με τα παιδιά! !
Βαντα