Υλικά:
10 αχινοί καθαρισμένοι
8 ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
μισό λεμόνι
λίγο αλατοπίπερο
λίγη ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε την αχινοσαλάτα καθαρίζουμε τους αχινούς και σε ένα μπολ φροντίζοντας να κρατήσουμε μόνο το πορτοκαλί τους μέρος, δηλαδή τα αυγά. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους αχινούς. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε με κάπαρη.
Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η ερασιτεχνική αλιεία αχινών απαγορεύεται. Οι αχινοί είναι είδος προς εξαφάνιση και γι’αυτό προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία. Όμως αν σταθείς τυχερός και την ώρα που βρίσκεσαι στη παραλία βρεθεί κάποιος ψαράς, τότε μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια αχινοσαλάτα. Ο τέλειος ουζομεζές που μυρίζει θάλασσα και νησί από χιλιόμετρα.
Εμείς, λοιπόν, αυτή την Κυριακή σταθήκαμε τυχεροί (όλο το καλοκαίρι το προσπαθούσαμε) και κολυμπώντας σε μια ερημική παραλία στο νότιο μέρος της Χίου, βρήκαμε τον ψαρά! Μας έδωσε τους αχινούς, και εμείς χωρίς να χάσουμε χρόνο, προμηθευτήκαμε από το μπακάλικο του κοντινού χωριού τα “απαραίτητα”. Η σαλάτα μας ήταν έτοιμη σε χρόνο dt. Υπάρχει καλύτερη αίσθηση καλοκαιριού από το να τρως μια αχινοσαλάτα με φρέσκο χωριάτικο ψωμί πλάι στο κύμα?
@PanDora
2 Απαντήσεις
Picnik by the Sea!!! great post my dear!
Vanda
I’ve missed you!