Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο

Η νέα τάση στις οικιακές συσκευές είναι τα spiralizer. Μια συσκευή, στην ουσία ένας ηλεκτρικός κόφτης λαχανικών, που στην εξαγωγή του δίνει στα λαχανικά την μορφή spaghetti, linguine και tagliatelle. Πρόσφατα ήταν το new entry στη κουζίνα μου καθώς τα λαχανικά πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγκαινίασα, λοιπόν, το νέο απόκτημα με μια πεντανόστιμη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή για Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

pasta-linguine-spiralizer-vegan-pandoras kitchen-mastelo

Υλικά για τα Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο:

1 κολοκύθι
2 καρότα
1 μελιτζάνα
100gr αλμυρό τυρί Μαστέλο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1.5Lt αλατισμένο νερό

spiralizer-spiral-mastelo-cheese-carrot-vegetable-pandoras kitchen

Υλικά για την σάλτσα:

1 ντομάτα ώριμη στον τρίφτη
1 πρέζα ζάχαρη
φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

spiral-spiralizer-pasta-linguine-mastelo-cheese-chios-pandoras kitchen

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βάζοντας τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα μπολ για να αρωματιστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό για να βράσει και στο spiralizer κόβουμε τα λαχανικά (αν δεν έχουμε κόβουμε τα λαχανικά μας με peeler). Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε 4 λεπτά ή όσο χρειαστει ώστε να γίνουν στην υφή της αρεσκείας μας. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο αλμυρό τυρί Μαστέλο και την σάλτσα ντομάτας. Έτσι, τα Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο-Μαστέλο-τυρί-Χίος-λαχανικά

Ας γνωρίσουμε το αλμυρό τυρί Μαστέλο!

Το Σκληρό τυρί  Μαστέλο®   Αλμυρό φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες αγελαδινό γάλα. Είναι λευκό, χωρίς επιδερμίδα, ωριμάζει μέσα σε δυνατή άλμη και η μάζα του είναι συμπαγής και σκληρή. Έχει δυνατή, έντονα πικάντικη και αλμυρή γεύση και είναι το τυρί που οι Χιώτες προτιμούν για να συνοδεύουν τα ζυμαρικά τους. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε τυρόπιτες ανακατεμένο με ανθότυρο και αρωματισμένο με λίγο δυόσμο. Το Σκληρό τυρί  Μαστέλο® Αλμυρό έχει 35% υγρασία 34% λιπαρά και 6% αλάτι . Διατίθεται σε κεφαλάκια των 300 γρ. περίπου και διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μήνες. Και για όσους αγαπούν τις τυρένιες συνταγές βρείτε περισσότερες ΕΔΩ!

Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο-Μαστέλο-τυρί-Χίος-λαχανικά-σπιραλ

@PanDora

Leave a Reply