Pancakes με μαρμελάδα φράουλα και σοκολάτα

pandoras-kitchen-blog-greece-brunch-breakfast

Υλικά:
50 gr βούτυρο βιτάμ λιωμένο για το μείγμα
2 αυγά
375 ml γάλα χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
230 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr βούτυρο βιτάμ λιωμένο για το τηγάνι
μερέντα λιωμένη
μαρμελάδα φράουλα
Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα σύρμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες. Τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ξεκολλάει η μια πλευρά από το τηγάνι την γυρνάμε και από την άλλη. Υπολογίζουμε 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
Αφού ψηθούν όλα τα pancakes τα σερβίρουμε με λιωμένη μερέντα και μαρμελάδα βύσσινο. Γαρνίρουμε προαιρετικά με άχνη.

pandoras-kitchen-blog-greece-pancake-breakfast-brunch

Τι καλύτερο για το κυριακάτικο πρωινό σας ή για το brunch με τους φίλους σας??Pancakes φυσικά. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και μπορούν να σερβιριστούν με ότι εσείς επιθυμείτε. Ταχίνι, μέλι και κανέλα είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση, απόλυτα υγιεινή που θα σας γεμίσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας!

@PanDora

Leave a Reply