Μιλφέιγ παντζαροσαλάτας με ροκφόρ και καρύδι

Ψάχνεις πώς θα εντυπωσιάσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Το μιλφέιγ παντζαροσαλάτας με ροκφόρ και καρύδι είναι η απάντηση. Ένα πιάτο πεντανόστικο, άκρως εντυπωσιακό και πανεύκολο. Τι άλλο να ζητήσουμε από μια συνταγή? Ειδικά τις ημέρες των γιορτών που τρέχουμε και δεν φτάνουμε ένα τέτοιο πιάτο μας λύνει τα χέρια. Δοκιμάστε το λοιπόν και περιμένω τις εντυπώσεις σας.

μιλφέιγ παντζαροσαλάτας με ροκφόρ και καρύδι-παντζαροσαλάτα-χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Υλικά για την παντζαροσαλάτα:

300gr βραστό παντζάρι αγρόκηπος Χαλβατζη σε κύβους
1 πράσινο μήλο τριμμένο
100gr τυρί ροκφόρ τριμμένο
50gr μαγιονέζα
60gr καρύδι χοντροτριμμένο
200gr γιαούρτι στραγγιστό
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλατοπίπερο

Υλικά για το μιλφέιγ:

6 μικρές τορτίγες
Αλατοπίπερο
Θυμάρι
Βούτυρο

παντζαροσαλάτα-καρύδι-ροκφόρ-χριστουγεννιάτικη συνταγή

Εκτέλεση:

Για την παντζαροσαλάτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να σταθεί. Για τα φύλλα του μιλφέιγ απλώνουμε λίγο βούτυρο πάνω στις τορτίγιες και από τις δυο πλευρές και τις βάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θυμάρι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν. Για το μιλφέιγ παντζαροσαλάτας με ροκφόρ και καρύδι σε ένα πιάτο βάζουμε μια τορτίγια, από πάνω παντζαροσαλάτα,μετά πάλι τορτίγια κ.ο.κ μέχρι να τελειώσουν οι τορτίγιες και να κλείσουμε με παντζαροσαλάτα.

πανταζαροσαλάτα-παντζάρι-αγρόκηπος χαλβατζη

Γιατί να τρώμε παντζάρια; (ΠΗΓΗ)

Tα παντζάρια είναι ένα από τα ισχυρότερα φάρμακα που μας έχει δωρίσει η φύση. Προσφέρουν ισχυρότατη θωράκιση έναντι πλήθους ασθενειών και τα πολύτιμα δώρα τους είναι τα παρακάτω:
Κατά του καρκίνου: Σύμφωνα με έρευνες η ουσία που τους δίνει το έντονο κόκκινο χρώμα, η βητακυανίνη, μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.
Κατά της οστεοπόρωση: Το κόκκινο μέρος του παντζαριού είναι πλούσιο σε μαγνήσιο το οποίο συμβάλει στη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου. Προσοχή! Το πράσινο μέρος του περιέχει οξαλικό οξύ που δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
Κατά της χοληστερίνης: Έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα, έδειξε ότι το φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.
Κατά της αναιμίας: Τα παντζάρια περιέχουν πολύ σίδηρο, ο οποίος βοηθάει στη διάταξη της αιμοσυγκολλητίνης. Αυτή αποτελεί μέρος του αίματος που βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου και άλλων ουσιών σε διάφορα μέρη του σώματος.
Πηγή βιταμινών: Τα παντζάρια βελτιώνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2, υδατάνθρακες, ίνες και πρωτεΐνες. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

τορτίγια-μιλφέιγ-παντζάρι

Λίγα λόγια για τα λαχανικά του Αγρόκηπου Χαλβατζή:

Η εταιρεία Μακεδονική σε συνέχεια της πολυετής προσπάθειάς της να εφοδιάζουμε το καθημερινό τραπέζι με καινοτόμα & ποιοτικά προϊόντα έρχεται να προσθέσει μια νέα σειρά προϊόντων «Αγρόκηπος Χαλβατζή». Τα λαχανικά που προσφέρει χαίρουν της ιδιαίτερης φροντίδας τους καθώς η παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί είναι καθετοποιημένη, από τον αγρό & το σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν στο ράφι του super market. Ο συνδυασμός μιας έμπειρης ομάδας αγροτών της περιοχής οι οποίοι δουλεύουν κάτω από αυστηρές οδηγίες ειδικευμένου προσωπικού έχουν σαν αποτέλεσμα η σπορά, η καλλιέργεια, η συγκομιδή και η παραγωγή του τελικού προϊόντος να γίνονται κάτω από τον αυστηρότερο έλεγχο και επιστημονική παρακολούθηση. Η καλλιεργητική διαδικασία πιστοποιείται με το «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» GLOBAL G.A.P που εγγυάται ότι τα λαχανικά είναι ελεύθερα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων & άλλες βλαβερές ουσίες & η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης της ποιότητας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.Με σεβασμό στη φύση και γνώμονα την άριστη ποιότητα τα λαχανικά συλλέγονται και επεξεργάζονται πάντα και μόνο στην εποχή τους γιατί έτσι εξασφαλίζονται για προϊόντα »Αγρόκηπος Χαλβατζή» όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά.

Εκτός από το μιλφέιγ παντζαροσαλάτας με ροκφόρ και καρύδι, δείτε και την συνταγή με κολοκύθα από τον αγρόκηπο Χαλβατζή ΕΔΩ!

παντζαροσαλάτα-χριστουγεννιάτικη παντζαροσαλάτα-χριστουγεννιάτικο τραπέζι-παντζάρι-αγρόκηπος χαλβατζη

@PanDora

Leave a Reply