Light Χριστουγεννιάτικο Cheesecake

Ο μήνας των Χριστουγέννων πλησιάζει και το κόκκινο χρώμα θα κυριαρχήσει στους δρόμους, στις βιτρίνες, στα σπίτια και γιατί όχι και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας? Ένα από τα κατεξοχήν κόκκινα γλυκά του πάθους είναι το cheesecake. Ένα γλυκό για όλες τις εποχές και με μεγάλη ποικιλία παραλλαγών. Εγώ σήμερα ετοίμασα ένα light Χριστουγεννιάτικο cheesecake που θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασικής συνταγής. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

cheesecake-silikomart-meringa-light χριστουγεννιάτικο cheesecake

Υλικά:

1 φακελάκι ζελέ γεύση κεράσι
20 βύσσινα από γλυκό του κουταλιού καλά σουρωμένα να φύγει το σιρόπι
400gr γιαούρτι 2% διπλοστραγγιστό
150gr ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
6gr φύλλα ζελατίνης
150gr δημητριακά ολικής άλεσης
50gr μαργαρίνη λιωμένη

cheesecake-gel-cherries-pandoras kitchen-silikomart

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο κουτί. Σε μια φόρμα σιλικόνης 25εκ (εγώ χρησιμοποιώ την meringa από την silikomart για το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό σχήμα της) βάζουμε τα μισά βύσσινα στο κάτω μέρος και ρίχνουμε το ζελέ από πάνω. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα. Στο mixer χτυπάμε το γιαούρτι για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «στέκεται» η κρέμα. Σε κρύο νερό μαλακώνουμε την ζελατίνη και αφού μαλακώσει την διαλύουμε σε 10ml χλιαρό γάλα και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα γιαουρτιού. Προσέχουμε το γάλα να μην καίει γιατί θα κάψει την ζελατίνη και θα μυρίσει άσχημα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα βύσσινα και το ρίχνουμε στη φόρμα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την βάση του γλυκού μας. Στο multı ψιλοκόβουμε τα δημητριακά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Φτιάχνουμε μια πάστα μπισκότου που την στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το light Χριστουγεννιάτικο cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε.

meringa-silikomart-silicone-mould-cheesecake

Μια παραλλαγή του κλασικού cheesecake με την απουσία των θερμίδων από το τυρί κρέμα, τα μπισκότα, το σιρόπι και το γλυκό του κουταλιού. Το ζελέ στο πάνω μέρος το κάνει δροσερό και ελαφρύ. Μια ωραία πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπου συνήθως κυριαρχεί το σιρόπι από τα μελομακάρονα, τις δίπλες, τα μασουράκια και τον μπακλαβά. Καλά, όχι, ότι δεν θα φάμε και από αυτά αλλά ας υπάρχει και ένα άλλοθι στο τραπέζι ;-).

light-cheesecake-xmas recipe-silikomart-meringa

@PanDora

Leave a Reply