Γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα μούρων

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αρχίζουν. Εγώ για αυτές τις μέρες έχω να σας προτείνω μια συνταγή πεντανόστιμη που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα μούρων, λοιπόν! Και μην ξεχνάτε… Το μυστικό της επιτυχίας στα τραπέζια των εορτών είναι η αγάπη, η καλή διάθεση και η ζεστή καρδιά. Καλές γιορτές σε όλους!

xmas-xmas_recipe-stuffed_chicken-chicken-alfa-beer-alfa_weiss
Υλικά για την γέμιση:

300gr κιμά (150gr χοιρινό-150gr μοσχαρίσιο)
500gr συκωτάκια πουλιών
1 μήλο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
150gr κάστανα προβρασμένα
50gr βούτυρο
80gr κουκουνάρι
200gr μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
500ml ζωμό κοτόπουλο
Αλατοπίπερο

Υλικά για την σάλτσα μούρων:

1 σακουλάκι κατεψυγμένα μούρα
200ml κόκκινο κρασί
100ml ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας corn flour
Αλατοπίπερο
50gr μέλι

Υλικά για το γεμιστό κοτόπουλο:

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (ή 2 διπλά)
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Σκόνη σκόρδου
Δεντρολίβανο

γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα μούρων-κοτόπουλο-άλφα-μπύρα-χριστουγεννιάτικη συνταγή
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε μαρινάροντας τα στήθη κοτόπουλου στο λάδι με τα μπαχαρικά που αναφέραμε στα υλικά. Έπειτα για την γέμιση τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και αφού ροδίσει ρίχνουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα κάστανα, το κουκουνάρι, το μήλο και τέλος το ρύζι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί ελαφρώς και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.

Για την σάλτσα μούρων βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν (εκτός από τον ζωμό και το corn flour) για 10 λεπτά. Αφού μαλακώσουν τα μούρα με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε. Όταν λιώσουν τα μούρα προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο στον κρύο ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

alfa-beer-chicken-xmas-beries

Μόλις τελειώσουμε  την σάλτσα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Κάνουμε μια σχισμή στο στήθος κοτόπουλου, το γεμίσουμε με γέμιση (σαν τσεπούλα) και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο με καπάκι κλειστό για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρουμε το γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα μούρων και το συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκα, σπανάκι, παντζάρι. Για το τέλος σας άφησα και αγαπημένο μου μυστικό γευστικής νότας. Απολαύστε το γεύμα σας με δροσερή μπύρα ΑΛΦΑ Weiss. Και αν αναρωτιέστε γιατί με ΑΛΦΑ Weiss σας έχω την απάντηση. Η φρουτώδης επίγευση της ταιριάζει ιδανικά με την γλυκόξινη σάλτσα μούρων απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα.

γεμιστό κοτόπουλο-κοτόπουλο-χριστουγεννιάτικο τραπέζι-μπύρα-άλφα
Πως θα σερβίρεις την ΑΛΦΑ Weiss ώστε να την απολαύσεις στο έπακρο?

Do it like a pro! Tο μυστικό κρύβεται στο σωστό σερβίρισμα μέσα από τρία βήματα.

  • Σερβίρουμε τα ¾ της ΑΛΦΑ Weiss κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών.
  • Περιστρέφουμε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει.
  • Αδειάζουμε γρήγορα την υπόλοιπη στο ποτήρι.

Δείτε ΕΔΩ αγαπημένες συνταγές που απογειώνονται αν τις συνοδεύσεις με ΑΛΦΑ Weiss.

χριστουγεννιάτικο τραπέζι-κοτόπουλο γεμιστό-χριστουγεννιάτικη συνταγή

@PanDora

Δείτε αυτή την συνταγή στο Facebook, Instagram & Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *