Cooking Challenge με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου έζησα μια μοναδική εμπειρία! Ένα live Cooking Challenge με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου. Με αφορμή την υποψηφιότητα μου στα Blog Awards του περιοδικού Marie Claire, βρέθηκα μαζί με τις υπόλοιπες υποψήφιες, με στελέχη του περιοδικού, της Οld Εl Paso, της Häagen-Dazs και με τον μέντορα της κατηγορίας Insta Foodie Γαβριήλ Νικολαΐδη,  στο studio του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, όπου μαγειρέψαμε μαζί του δοκιμάζοντας μεξικάνικα προϊόντα Old El Paso και παγωτά Häagen-Dazs.

Cooking Challenge με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου-marie claire-blog awards-old el paso-haagen daz

Ο Αλέξανδρος και οι συνεργάτες του, μας υποδέχτηκαν στον χώρο τους και μας έκαναν να νιώσουμε από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι μας. Γεμάτοι ενέργεια και φαντασία ξεκινήσαμε τα μαγειρέματα και η κουζίνα πήρε φωτιά. Ο chef, παντρεύοντας άψογα τα υλικά, δημιούργησε πιάτα που προκαλούσαν έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο μας. Και κάπου εδώ ήρθε η στιγμή να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας…! Επιστρατεύοντας όλη μας την φαντασία στήσαμε τα πιάτα μας ο καθένας με το προσωπικό του style.

alexandros papandrou-chef-masterclass-old el paso-Häagen-Dazs-marie claire-blog awards

Στη συνέχεια ακολουθούν αναλυτικά οι συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου και το δικό μου food styling των πιάτων. Ας αρχίσουμε με τις συνταγές…!

alexandros papandreou-cooking-studio-food blog-pandoraskitchen-blog awards

Stand & Stuff mini με spread αβοκάντο, καλαμπόκι σοταρισμένο με tacos seasoning, γαρίδες σοταρισμένες με λάιμ και κόλιανδρο.

Υλικά:

8 Stand & Stuff mini Old El Paso
16 γαρίδες καθαρισμένες
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό απο1 λάιμ
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια καλαμπόκι
1 συσκευασία taco seasoning Old El Paso
4 κουταλιές ελαιόλαδο
40 γραμμάρια babyρόκα

Για το spread αβοκάντο:

300 γραμμάρια αβοκάντο, ώριμα
70 γραμμάρια χυμό λάιμ
100 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
160 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

oldelpaso-mexican-food styling-food photography

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα ώριμα αβοκάντο, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, την τομάτα, το ελαιόλαδο,το ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το spread αβοκάντο στο ψυγείο να παγώσει καλά. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε το καλαμπόκι μαζί με το taco seasoning για 2-3 λεπτά μέχρι να μαριναριστεί καλά το καλαμπόκι με το seasoning. Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά μαζί με το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμες, σβήνετε με το χυμό λάιμ και τις αποσύρετε από το τηγάνι. Απλώνετε τα Stand & Stuff mini σε ένα ξύλο κοπής, μοιράζετε την ρόκα, το spread αβοκάντο, το σοταρισμένο καλαμπόκι και τέλος τις γαρίδες

Burritos Tex Μex με μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος σοταρισμένη με BBQsauce, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, cheddar, salsa και baby ρόκα.

Υλικά:

4 τορτίγιες Old El Paso
2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια BBQsauce
100 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια μαύρα φασόλια
100 γραμμάρια cheddar τριμμένο
1 συσκευασία chunky salsa Old El Paso
60 γραμμάρια babyρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

burito-old el paso-mexican food-pandoraskitchen-food styling

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος σε μικρά, λεπτά φιλετάκια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μοσχαρίσια φιλετάκια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε την BBQsauceκαι συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Όταν τα φιλετάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Τοποθετείτε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετείτε μία τορτίγια, απλώνετε στην επιφάνεια της cheddarκαι μόλις λιώσει αποσύρετε την τορτίγια από το τηγάνι πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέτετε τα μοσχαρίσια φιλετάκια, από πάνω το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια, την chunkysalsaκαι την babyρόκα και τυλίγετε.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Tacos με χοιρινή λαιμού Mexican chipotle, μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού με εσπεριδοειδή και chunky salsa.

Υλικά:

8 taco Old El Paso
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κολοκύθια
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
30 mlελαιόλαδο
1 συσκευασίαchunkysalsaOld El Paso
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μαρινάδα chipotle:

100 γραμμάρια πελτέ τομάτας
3 γραμμάρια σκόρδο ψιλοκομμένο
10 γραμμάρια χυμό λάιμ
30 γραμμάρια μέλι
3 γραμμάρια καπνιστή πάπρικα
30 γραμμάρια cocacola
1½ γραμμάριο αλάτι

tacos-mexican-old el paso-alexandros papandreou-pandoraskitchen-marie claire-blog awards

Εκτέλεση

Με ένα μαντολίνο κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, το ξύσμα λεμονιού, την μαύρη ζάχαρη, τα 30 mlελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα, τον πελτέ, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα και την cocacola σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά, να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις χοιρινές λαιμού σε μικρές μπουκιές, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε την μαρινάδα. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις χοιρινές μπουκιές για 5-6 λεπτά. Γεμίζετε τα tacos πρώτα με τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, από πάνω τις σοταρισμένες χοιρινές μπουκιές και τέλος την chunky salsa.

chef-alexandros papandrou-masterclass-cooking-pastry-blog awards

Και κάθε γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με το γλυκό, φυσικά. Και σε αυτό ο Αλέξανδρος δεν μας άφησε παραπονεμένους. Ετοίμασε σε χρόνο dt Stand & Stuff mini churros με κρέμα μόκα και σοκολάτα γάλακτος. Αλλά είναι δυνατόν να βρίσκεσαι σε μια τέτοια κουζίνα και να μην βάλεις το χεράκι σου; Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και δημιούργησα την δική μου συνταγή με παγωτό Häagen-Dazs και τορτίγιες Old El Paso. Στο post που θα ακολουθήσει του σημερινού θα μοιραστώ μαζί σου την συνταγή για τραγανές τορτίγιες με παγωτό banana caramel explosion Häagen-Dazs, τριμμένο καρύδι και χειροποίητη καραμέλα βουτύρου. Ας μην λέμε πολλά και ας απολαύσουμε την συνταγή του Αλέξανδρου που με ενέπνευσε για το δικό μου food styling και ελπίζω να σας αρέσει όσο και εμένα!

Stand & Stuff mini churros με κρέμα μόκα και σοκολάτα γάλακτος.

Υλικά:

12 Stand & Stuff miniOld El Paso
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
5 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη για επικάλυψη

Για την κρέμα μόκα:

400 γραμμάριαφρέσκο τυρί κρέμα
350 γραμμάριακρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 εσπρέσο ristretoπαγωμένος
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

old el paso-mexcican-sweet-alexandros papandreou-marie claire-blog awards-pandoras kitchen

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με την κανέλα σκόνη και ανακατεύετε καλά. Με ένα πινέλο περνάτε τα Stand&Stuffmini με το λιωμένο βούτυρο, μέσα – έξω, και τα πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Τοποθετείτε τα Stand&Stuffmini σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Όταν τα Stand & Stuff mini είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τον εσπρέσο και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Τοποθετείτε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε τα Stand & Stuff mini churros και τα περιχύνετε ελαφρώς με την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

haagen dazs-icecream-promo-marie claire-blog awards-pandoras kitchen

Έπειτα από όλη αυτή την μοναδική εμπειρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το περιοδικό Marie Claire που με επέλεξε για να διαγωνιστώ στην κατηγορία Insta Food των φετινών Blog Awards, το chef Αλέξανδρο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του για το master class και την φιλοξενία, τον μέντορα της κατηγορίας μας Γαβριήλ Νικολαΐδη για όλη την καθοδήγηση, τα προϊόντα Old El Paso και Häagen-Dazs που ήταν οι χορηγοί αυτού το υπέροχου master class που παρακολουθήσαμε! Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στις 12 Ιουλίου! Καλή επιτυχία σε όλες μας!

alexandros papandrou-marie claire-blog awards-master class-old el paso-haagen dazs

@PanDora

 

Leave a Reply