Cookies με σταγόνες σοκολάτας

pandoras-kitchen-blog-greece-cookies-chocolate

Υλικά:
280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 gr βούτυρο
130 gr καστανή ζάχαρη
100 gr λευκή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
180 gr κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα στερεά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και στο mixer χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να λιώσουν εντελώς. Μετά προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπόλ με τα στερεά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Έπειτα ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Οπωσδήποτε βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με την παγωμένη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα βάζουμε στο ταψί (δεν δίνουμε το σχήμα μπισκότου θα το πάρουν αφού ψηθούν). Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 10-12 λεπτά ακριβώς! Τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν.

Έψαχνα πολύ καιρό μαλακά μπισκότα όπως του εμπορίου. Είχα δοκιμάσει πολλές συνταγές αλλά πάντα κάτι δεν ήταν καλό. Πότε μύριζε αυγό πότε δεν ήταν όσο μαλακά τα ήθελα..Τα συγκεκριμένα είναι τέλεια και πρέπει να τα δοκιμάσετε…
Μερικά μυστικά…Πρέπει οπωσδήποτε να παγώσετε την ζύμη ώστε να παγώσει το βούτυρο αλλιώς τα μπισκοτάκια θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο. Επίσης, η μπαλίτσες θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες περίπου 8-9 σε κάθε ταψί και πρέπει να υπάρχει χώρος μεταξύ τους. Τέλος, όταν τα βγάλετε στα 12 λεπτά ίσως σας φανούν άψητα αλλά μην ανησυχείτε όταν κρυώσει το βούτυρο θα είναι τέλεια…Καλή επιτυχία…

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-cookies-chocolate

Leave a Reply