Χρυσαφένια brownies με λευκή σοκολάτα

Εκτός από την μαγειρική αγαπώ και τα βιβλία, όμως, λίγο παραπάνω αγαπώ τα βιβλία μαγειρικής. Αγαπημένη συνήθεια είναι να κάτσω στον καναπέ με μια κουβέρτα, ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι και ένα βιβλίο συνταγών στο χέρι και έξω να βρέχει, να φυσάει, να μυρίζει χειμώνας. Πρόσφατα, λοιπόν, απέκτησα το βιβλίο ζαχαροπλαστικής, του φημισμένου Λονδρέζικου φούρνου, Hummingbird Bakery από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Με τις συνταγές του, μου άνοιξε η όρεξη για γλυκό και έτσι, μπήκα στην κουζίνα για να φτιάξω τα δικά του χρυσαφένια brownies με λευκή σοκολάτα. Πρόκειται για μια παραλλαγή των κλασικών brownie για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας… Καλή σας απόλαυση!

pandoras-kitchen-blog-greece-χρυσαφένια brownies με λευκή σοκολάτα-silikomart-terzopoulos-hummingbird bakery

Υλικά:
150gr λευκή σοκολάτα
125gr βούτυρο
150gr ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
200gr αλεύρι
120gr πεκάν ή καρύδια, ψιλοκομμένα

Για γαρνίρισμα:
200gr λευκή σοκολάτα
3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

pandoras-kitchen-blog-greece-the hummingbird bakery-cookbook-terzopoulos

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει η σοκολάτα και γίνει λεία, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά από την ζεστή σοκολάτα. Τέλος, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε φορμάκια της αρεσκείας μας. Εγώ για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα τις φόρμες mini eleganza από την silikomart, δίνοντας ένα ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος στα χρυσαφένια brownies με λευκή σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Αν τα βάλουμε σε ταψί ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να γίνουν χρυσαφί ή αν τα βάλουμε σε φόρμες ψήνουμε για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

pandoras-kitchen-blog-greece-silikomart-mini eleganza-brownies

Για το γαρνίρισμα λιώνουμε σε μπέν μαρί την σοκολάτα και αφού λιώσει κρατάμε 1/4 της ποσότητας και βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έτσι θα έχουμε λευκή και ροζ σοκολάτα. Βουτάμε τα brownies, αφού κρυώσουν καλά, στη λευκή σοκολάτα και χρωματίζουμε με ροζ τις λεπτομέρειες της αρεσκείας μας.

pandoras-kitchen-blog-greece-the hummingbird bakery-terzopoulos-silikomart-χρυσαφένια brownies με λευκή σοκολάτα

Στη συγκεκριμένη συνταγή έκανα κάποιες παραλλαγές ως προς τον τρόπο σερβιρίσματος. Μπορείτε να βρείτε την πρωτότυπη και πολλές άλλες συνταγές για φανταστικά cupcake, κέικ, μπισκότα, τάρτες και μάφιν στο βιβλίο ζαχαροπλαστικής The hummingbird bakery που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το βιβλίο πατήστε ΕΔΩ.

pandoras-kitchen-blog-greece-the hummingbird bakery-terzopoulos-pastrybook-brownie

@PanDora

Leave a Reply