Σοκολατάκια με μανταρίνια Χίου

pandoras-kitchen-blog-greece-chios-chocolate-tangerine

Υλικά:
Φλούδες από 12 μανταρίνια
250gr άσπρο αμύγδαλο
1 1/2 κούπες ζάχαρη
500gr κουβερτούρα σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φλούδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφού τα βράσουμε τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα να φύγουν τα πολλά νερά. Έπειτα τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού κρυώσουν τα αλέθουμε στο multi μαζί με τα αμύγδαλα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, τα τριμμένα μανταρίνια και αμύγδαλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά έως ότου να λιώσει η ζάχαρη και να φτιάξουμε μια πηχτή πάστα. Αφού κρυώσει την πλάθουμε μπαλάκια και τα περιχύνουμε ή τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα βάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Το Μανταρίνι Χίου ανήκει στο είδος Citrus deliciose tenore γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχει σάρκα τρυφερή και γευστική ενώ ξεχωρίζει για το έντονο άρωμά του. Λέγεται ότι είναι από τις καλύτερες ποικιλίες και μια εκ των πιο αρωματικών στον κόσμο. Ακόμα και τα άγουρα μανταρίνια είναι ευωδιαστά. Μάλιστα, είναι τόσο έντονο το άρωμα που ξεχειλίζει από τους οπωρώνες με αποτέλεσμα το νησί να έχει γίνει γνωστό εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και ως «μυροβόλος» Χίος.

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-chios-chocolate-coffee-tangerine

Leave a Reply