Ρυζόγαλο της μαμάς

pandoras-kitchen-blog-greece-rice-cream

Υλικά:
4 κούπες γάλα (+1/2 κούπα)
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
λίγο αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα σε σκόνη
κανέλα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 4 κούπες γάλα με την ζάχαρη ώστε να λιώσει. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά. Στη μισή κούπα γάλα διαλύουμε την κρέμα σε σκόνη και τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κανέλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα τρώμε κρύα.

Το ρυζόγαλο υπάρχει σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο και καταναλώνεται με το ίδιο πάθος από μικρούς και μεγάλους. Στα τούρκικα ονομάζεται sütlaç, στα γαλλικά riz au lait, στα αγγλικά rice pudding και στα γερμανικά milchreis. Καλή απόλαυση, λοιπόν, με αυτή την τέλεια κρεμούλα.

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-milk-rice-cinnamon-cream

Leave a Reply