Ρυζάκι: Είσαι κινεζάκι?

Pandoras-kitchen-blog-greece-rice-china

Υλικά:
1 κούπα ρύζι basmati
2 κούπες βραστό νερό
αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
3/4 κούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
1/2 κούπας αρακά κατεψυγμένο
15 gr βούτυρο
2 αυγά

Εκτέλεση:
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ρύζι και ρίχνουμε το βραστό νερό, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει (δεν το ανακινούμε καθόλου μέχρι να εξαφανιστεί το νερό και να κάνει τρύπες στην επιφάνεια).
Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το καλαμπόκι και τον αρακά. Αφού ροδίσουν ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια ομελέτας μέσα στο τηγάνι μας. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Αυτό το ρύζι σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει σε κινέζικο εστιατόριο. Μπορείτε να βάλετε επίσης κομμάτια κοτόπουλου ή χοιρινού. Προσωπικά προτιμώ την βασική εκδοχή. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι ή κοτόπουλο.

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-china-international-rice

Leave a Reply