Μπριζολίτσες… Αφρός!

pandoras-kitchen-blog-greece-meat-mprizola

Υλικά:
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Θυμάρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί (καλύτερα μια μέρα πριν τις ψήσουμε). Βάζουμε ένα τηγάνι (γκριλιέρα κατά προτίμηση) να ζεσταθεί καλά και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες χωρίς τα υγρά. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και σβήνουμε με λεμόνι.

pandoras-kitchen-blog-greece-tsiknopempti-meat

Σήμερα καθώς και Τσικνοπέμπτη είπαμε να ψήσουμε κάτι επίκαιρο και πολύ αγαπητό. Μπριζολίτσες πολύ μαλακές, που λιώνουν στο στόμα. Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς την προέλευση του. Εικάζεται ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων. Η μέρα αυτή βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινώντας ουσιαστικά οι εορτασμοί της Αποκριάς, που κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

@PanDora

Leave a Reply