Μπισκότα γεμιστά με μανταρίνι

pandoras-kitchen-blog-greece-kampos-chios-citrus-jam

Υλικά:
450gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150gr βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
80gr ζάχαρη
100ml λικέρ κουμ κουάτ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150gr γλυκό κουταλιού φλούδα χιώτικου μανταρινιού Citrus

pandoras-kitchen-blog-greece-citrus-kampos-cookies

Εκτέλεση:
Στο κάδο του mixer χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες, ρίχνουμε το λικέρ και αφού χτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με το ζυμάρι (πάχος περίπου 1cm) και κόβουμε με κουπ πατ τα σχήματα που μας αρέσουν. Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε το γλυκό από το σιρόπι. Γεμίζουμε κάθε μπισκοτάκι με γλυκό και το κλείνουμε με ένα δεύτερο από πάνω. Με ένα πιρούνι κλείνουμε τα γεμιστά μπισκοτά μανταρινιού στις άκρες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

pandoras-kitchen-blog-greece-chios-jam-spoonsweet

Το νησί μας, η Χίος, εκτός από την μοναδική μαστίχα του, είναι ιδιαίτερα γνωστό και για τα μανταρίνια του. Τα <<Μανταρίνια Χίου>>, όπως έχουν ονομαστεί τα τελευταία χρόνια, είναι μια ποικιλία με πλούσιο άρωμα και γεύση. Φύονται κυρίως στον Κάμπο της Χίου και καλλιεργούνται στο νησί επί σειρά δεκαετιών. Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν διαφορετικό είναι η γλυκιά του γεύση, η περιεκτικότητα του σε χυμό και η αρωματική του φλούδα. Αυτή την φλούδα, λοιπόν, το Citrus συσκευάζει μοναδικά σε γλυκό του κουταλιού διατηρώντας όλα τα αρώματα και την μοναδική του γεύση. Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!

Pandoras-kitchen-blog-greece-kampos-tangarine-chios-citrus-cookies

@PanDora

Leave a Reply