Μπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς

pandoras-kitchen-blog-greece-nuts-cookies-butter

Yλικά:

280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 gr βούτυρο Βιτάμ
130 gr καστανή ζάχαρη
100 gr λευκή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
50gr καρύδια
50gr αμύγδαλα
50gr cranberries

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα στερεά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και στο mixer χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να λιώσουν εντελώς. Μετά προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπόλ με τα στερεά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Έπειτα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς. Οπωσδήποτε βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με το παγωμένο μείγμα φτιάχνουμε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού ή παίρνουμε ζύμη με την κουτάλα παγωτού και την βάζουμε στο ταψί (δεν δίνουμε το σχήμα μπισκότου θα το πάρουν αφού ψηθούν). Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 10-12 λεπτά ακριβώς! Τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν.

Μερικά μυστικά…Πρέπει οπωσδήποτε να παγώσετε την ζύμη ώστε να παγώσει το βούτυρο αλλιώς τα μπισκοτάκια θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο. Επίσης, η ζύμη να είναι σε μπαλίτσες και πρέπει να υπάρχει χώρος μεταξύ τους. Τέλος, όταν τα βγάλετε στα 12 λεπτά ίσως σας φανούν άψητα αλλά μην ανησυχείτε όταν κρυώσει το βούτυρο θα είναι τέλεια…Καλή επιτυχία….

@PanDora

cookies-pandoras-kitchen-blog-greece

2 Responses

  1. Βασιλική
    | Απάντηση

    Μόλις τα έκανα…Πεντανόστιμα…❗❗
    Νομίζω θέλανε 2 λεπτάκια ακόμη ψήσιμο….

    • PanDora
      | Απάντηση

      Χαίρομαι πολύ που τα δοκιμάσατε! Όσο για τα δυο λεπτά εξαρτάται από το μέγεθος που κάνατε τα μπισκότα και από το φούρνο. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και μια φωτογραφία συμπληρώνοντας την φόρμα στη λίστα επικοινωνίας. Ευχαριστώ

Leave a Reply