Μπισκοτάκια Κανέλας

pandoras-kitchen-blog-greece-recipes-food-pastry-cinammon-cookies

Υλικά:
290gr αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder
Λίγο αλάτι
110gr ζάχαρη
110gr βούτυρο, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 αυγό, χωριστά τον κρόκο από το ασπράδι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (γαρνίρισμα)
65gr χοντροκομμένο καρύδι(προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκό τριμμένη κανέλα (από το ξυλαράκι)

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας. Χτυπάμε το αυγό και τον ένα κρόκο με το νερό και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα με το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μια μεμβράνη τυλίγοντάς το σε ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε το ρολό σε φετούλες και τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα. Αλείφουμε κάθε φετούλα με το χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καρύδι (αν θέλουμε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

pandoras-kitchen-blog-cookies-cinammon-recipesΗ συνταγή για τα μπισκοτάκια κανέλας είναι από το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση με τον τίτλο «Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική» από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Το εν λόγω βιβλίο είναι υποψήφιο για το Public βιβλίο της χρονιάς 2016 στη κατηγορία Ευ Ζην και πρόκειται για μια μοναδική συλλογή γλυκών και αλμυρών συνταγών με πλούσιο φωτογραφικό υλικό γραμμένο από μια εξαιρετική chef με πολυετή πορεία στο χώρο. Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητά του ψηφίζοντας ΕΔΩ. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το εκδοτικό οίκο Τερζόπουλος μόνο με ένα click.

@PanDora

2 Responses

  1. alextzana
    | Απάντηση

    !!! αλλα ποση ζαχαρη βαζεις στη ζύμη;;;

    • PanDora
      | Απάντηση

      110gr ζάχαρη για την ζύμη. Τυπογραφικό λάθος και είχε παραλειφθεί από την συνταγή. Καλή επιτυχία!

Leave a Reply