Μπακλαβάς: Άρωμα Ανατολής

pandoras-kitchen-blog-greece-turkey-baklavas

Υλικά:
500 gr κρούστα Βηρυτού
250 gr βούτυρο Κερκύρας λιωμένο
300 gr αμύγδαλο χοντροκομμένο
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Για το σιρόπι:
750 ml νερό
600 gr ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε την γέμιση με όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο. Έπειτα βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε 4 φύλλα διπλά κάτω πολύ καλά βουτυρωμένα. Συνεχίζουμε μέχρι πάνω βάζοντας γέμιση ανά δύο στρώσεις φύλλων. Κλείνουμε με δυο φύλλα στο πάνω μέρος του γλυκού. Χαράζουμε σε ρόμβους μέχρι να φτάσει το μαχαίρι μας στο κάτω μέρος του ταψιού. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνου στους 140 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε τον χλιαρό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι.

Πραγματικά λατρεύω τα ανατολίτικα γλυκά αλλά αυτό το γλυκό βρίσκεται σε μια γωνιά της ψυχής μου γιατί η συνταγή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στη οικογένεια μας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

@PanDora

Leave a Reply