Η λεμονάδα της Melike

pandoras-kitchen-blog-greece-lemon-lemonade-homemade

Υλικά:
2 λεμόνια
1 λάιμ
1,5lt παγωμένο νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

pandoras-kitchen-blog-greece-fresh-lemon

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα λεμόνια και το λάιμ στη κατάψυξη για μια ημέρα. Όταν τα βγάλουμε περιμένουμε 8′ και κόβουμε σε 8 κομμάτια κάθε λεμόνι.

pandoras-kitchen-blog-greece-lemon-lime

Τα βάζουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο bowl βάζουμε το παγωμένο νερό, τα τριμμένα λεμόνια, το δυόσμο, την ζάχαρη και το τζίντζερ και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα 2 ώρες στο ψυγείο. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια. Η λεμονάδα διατηρείται 2-3 μέρες και σερβίρεται παγωμένη.

pandoras-kitchen-blog-greece-lemonade-homemade-lemon

Είμαι σίγουρη ότι βλέποντας την συνταγή θα απορείτε ποια είναι η Melike. Η Melike, λοιπόν, είναι μια φίλη μου Τουρκάλα. Μοιραζόμαστε το ίδιο μικρόβιο για την μαγειρική και όπως καταλαβαίνετε ανταλλάζουμε πολλές συνταγές. Η Ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ανατολική, έτσι ψάχνοντας ομοιότητες και διαφορές μαγειρεύουμε συχνά Ελληνικά και Τούρκικα φαγητά συγκρίνοντας γεύσεις.
Όταν δοκίμασα αυτή την λεμονάδα στο σπίτι της στη Σμύρνη ξετρελάθηκα. Νομίζω ήπια ένα ολόκληρο μπουκάλι μέσα σε μια μέρα. Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη αν έχει λεμόνια στη κατάψυξη. Από τότε στη δική μου βρίσκονται πάντα ώστε η λεμονάδα να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Εγγυημένα η καλύτερη λεμονάδα EVER! Μπορείτε να βρείτε την λεμονάδα μας σε βίντεο στο κανάλι μας στο youTube ή ΕΔΩ.

pandoras-kitchen-blog-greece-lemonade

@PanDora

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *