Α με τόνο…στη μακαρονάδα!

pandoras-kitchen-blog-greece-fish-tuna-spaghetti

Υλικά:
500gr μακαρόνια linguine
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400gr ντομάτα κόν κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλατοπίπερο
2 κονσέρβες καπνιστού τόνου στο λάδι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει και μαλακώσει ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το τσίλι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τον βασιλικό και τον τόνο (χωρίς το λάδι) και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Βράσουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι από τον τόνο. Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα και τριμμένο πιπέρι.

Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο…Ο καπνιστός τόνος του δίνει ιδιαίτερη γεύση. Αξίζει να το δοκιμάσετε…

@PanDora

Leave a Reply