Αυγόφετες με καραμελωμένα βερίκοκα και κρέμα patisserie

pandoras-kitchen-blog-greece-foodblogger-apricot-frenchtoast

Υλικά:
10 βερίκοκα
4 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
10 φέτες ψωμί τόστ χωρίς κόρα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (εκτέλεση σύμφωνα με τις οδηγίες)
20gr καστανή ζάχαρη
2 κρόκους
20ml γάλα
200gr βούτυρο
Μαρμελάδα βερίκοκο για σερβίρισμα (προαιρετικά)

pandoras-kitchen-blog-greece-apricot-frenchtoast-foodbloggers

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα βερίκοκα σε φετούλες και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την ζάχαρη να καραμελώσουν. Όταν δέσουν σε πλούσιο σιρόπι το αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε την κρέμα patisserie (ζαχαροπλαστικής) σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φάκελο.

pandoras-kitchen-blog-apricot-foodbloggers

Με τον πλάστη ανοίγουμε τις φέτες από το ψωμί τοστ και απλώνουμε πάνω κρέμα, στη άκρη βάζουμε τα καραμελωμένα βερίκοκα και τυλίγουμε σε ρολό. Βουτάμε τα ρολλάκια μας στο μείγμα με την καστανή ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα. Τα τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή σερβίρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο.

pandoras-kitchen-blog-greece-foodbloggers-apricotΟι αυγόφετες ήταν από τα αγαπημένα μου πρωινά όταν ήμουν μικρή. Ζεστές, ζεστές με μπόλικη ζάχαρη από πάνω τις τρώγαμε μανιωδώς τα πρωινά της Κυριακής! Τώρα πια εκτός από την κλασσική εκδοχή, υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές με διάφορες γεμίσεις γλυκές ή αλμυρές.

pandoras-kitchen-blog-greece-frenchtoast-breakfast

Η συνταγή αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα project από Έλληνες food bloggers. Το project προϋποθέτει την χρήση ενός βασικού υλικού και στη προκειμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το βερίκοκο. Απολαύστε τις συνταγές των άλλων bloggers.

pandoras-kitchen-blog-greece-breakfast-frenchtoast-milk

Η Εβίνα από το Cook and Feel ετοιμάζει Clafoutis με βερίκοκα.
Η Νανά στο Kouzinista φουρνίζει γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με φρέσκα βερίκοκα.
Η Αγγελική του Cookika φτιάχνει κέικ καρότου με βερίκοκα.
Η Ευγενία από το Eat Yourself Greek ετοιμάζει αρνάκι με βερίκοκα και αμύγδαλα.
Ο Άρης από το Neanikon σερβίρει πάστα φλώρα.
Η Νίκη Χρήστου με Το μυαλό στο φαγητό ετοιμάζει μπισκοτογλυκό με κρέμα αμυγδάλου και μαρμελάδα βερίκοκο.
Η Έλενα του Elena is cooking φτιάχνει σαλάτα με ψητά βερίκοκα και μανούρι.
Η Ειρήνη από το Paxxi ετοιμάζει πάβλοβα με φιστίκια Αιγίνης και βερίκοκα.
Η Άρτεμις στη wonderfoodland σερβίρει δροσερό σορμπέ βερίκοκο.
Η Κατερίνα Θεολόγου του Delightful Area μας δίνει την συνταγή για granola με βερίκοκα και γιαούρτι.

Μπορείτε να δείτε τα προηγούμενό μας project με γιαούρτι και φράουλα.

@PanDora

pandoras-kitchen-blog-greece-breakfast-milk-apricot-frenchtoast

6 Responses

  1. […] Μπορείτε να δείτε τα προηγούμενό μας project με γιαούρτι, φράουλα και βερίκοκο. […]

  2. Αγγελική | CooKika
    | Απάντηση

    Το τέλειο καλοκαιρινό φρουτένιο πρωινό!!

  3. Νανά
    | Απάντηση

    Τέλεια ιδέα για πρωινό! Τα παιδιά μου μάλλον θα προτιμήσουν κάτι πιο σοκολατένιο αλλά τόσο το καλύτερο για μένα. Θα μπορώ να φάω περισσότερες!

  4. Beauty Follower
    | Απάντηση

    Φαινονται 5 νοστιμες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  5. Evina
    | Απάντηση

    Εκπληκτικές φωτογραφίες και τέλεια ιδέα! Σκέφτομαι να τις φτιάξω το ΣΚ 🙂

  6. vanda
    | Απάντηση

    Just LOVED the post! The recipe, the great photos, everything is perfect!
    Looking forward for a new recipe my dear Pandora!!!!

    Lots of Love,
    Vanda

Leave a Reply