Ατομικά Κανταϊφάκια

pandoras-kitchen-blog-greece-turkey-international-cuisine
Υλικά:
150 gr αμύγδαλο χοντροκομμένο
150 gr καρύδι χοντροκομμένο
3 φρυγανιές τριμμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 gr φρέσκο βούτυρο λιωμένο
500 gr κανταϊφι
Για το σιρόπι:
750 ml νερό
600 gr ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Αρχικά ανοίγουμε πολύ καλά το κανταϊφι πάνω στο τραπέζι. Φτιάχνουμε την γέμιση με όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Βάζουμε στη παλάμη μας μικρές μερίδες από το κανταϊφι, τις βουτυρώνουμε καλά, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε προσεχτικά και όχι πολύ σφιχτά. Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια 1 ώρα σκεπασμένο σε κλασσικό προθερμασμένο φούρνο. Μετά το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στους 220 να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι ή το αντίθετο. (Προαιρετικά γαρνίρουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής)

Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και σας υπόσχομαι ότι θα γίνεται «μαλλιά κουβάρια» για το ποιος θα πρωτοφάει…

@PanDora

Leave a Reply