Pancake με ταχίνι και γλυκό πορτοκάλι
| |

Μυροβόλος η Χίος για την μαστίχα και τα εσπεριδοειδή της, μεθάει ντόπιους και ταξιδιώτες με τα αρώματα της. Σήμερα το πρωί ξύπνησα, έφτιαξα ελληνικό καφέ και κάθισα στο μπαλκόνι. Το μάτι μου χάθηκε στο κατάφυτο με εσπεριδοειδή περιβόλι και αμέσως … Read More

Χιώτικα Μπακαλιαροπιτάκια
| |

Το Ελληνικό fish & chips? Δεν ξέρω, πάντως η αλήθεια είναι ότι κρατάει τα σκήπτρα στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και χαρακτηρίζει το Ελληνικό παραδοσιακό τραπέζι της ημέρας. Τον τηγανητό μπακαλιάρο σε κουρκούτι τον συναντάμε σε πολλές χώρες. Στην Αγγλία … Read More

Μεσογειακό τυρόψωμο
| |

Αν με ρωτάτε ποίο είναι το αγαπημένο μου υλικό στη κουζίνα θα πω με διαφορά οι ζύμες. Η ζύμη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται στα χέρια μας, αναπτύσσεται και αναπνέει. Για να γίνει απαλή και βελούδινη θέλει κινήσεις αγάπης … Read More

Carpaccio εσπεριδοειδών με ανθότυρο
| |

Ηλιόλουστο, αν και με κρύο, Σαββατιάτικο πρωινό, ιδανική μέρα για περίπατο. Προορισμός; Ο Κάμπος της Χίου. Πίσω από τους ψηλούς πέτρινους τοίχους, κρύβονται προφυλαγμένα από τον άνεμο και το πολύ κρύο τα κοντά και φουντωτά δέντρα των εσπεριδοειδών. Όλο καμάρι … Read More

Σάντουιτς με προσούτο και Μαστέλο
| |

Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να δεχθούμε φίλους στο σπίτι, να δούμε μαζί τους μια ταινία και να απολαύσουμε γρήγορο και νόστιμο φαγητό μαζί με κρασάκι. Σας έχω την καλύτερη λύση με πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο … Read More

1 2 3 4 5