Χιώτικα Φοινίκια

|

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που η κουζίνα μυρίζει κανέλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και μέλι. Οι νοικοκυρές ανταλλάσουν μεταξύ τους συνταγές προσπαθώντας να πετύχουν το τέλειο μελομακάρονο, δίπλα ή κουραμπιέ. Έγω φέτος είπα να δοκιμάσω μια άλλη παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν … Read More

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

|

Αύγουστος…ο απόλυτος καλοκαιρινός μήνας. Οι κήποι και τα μποστάνια σφίζουν από φρούτα και λαχανικά. Σε ένα τέτοιο κήπο, στο Κάμπο της Χίου, βρέθηκα ένα πρωί την ώρα που ο ήλιος ανέτειλε και την προσοχή μου τράβηξαν τα μεγάλα κατακίτρινα άνθη … Read More

Σοκολατάκια Μανταρινιού

|

Μια ηλιαχτίδα τρύπωσε από τις γρίλιες του παραθύρου και με ξύπνησε νωρίς το πρωί. Μέρες είχαμε να δούμε τέτοιο ήλιο και είναι ευκαιρία να βγω μια βόλτα στο περιβόλι να μαζέψω εσπεριδοειδή για τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Φόρεσα το μάλλινο πουλόβερ … Read More

Pancake με ταχίνι και γλυκό πορτοκάλι

|

Μυροβόλος η Χίος για την μαστίχα και τα εσπεριδοειδή της, μεθάει ντόπιους και ταξιδιώτες με τα αρώματα της. Σήμερα το πρωί ξύπνησα, έφτιαξα ελληνικό καφέ και κάθισα στο μπαλκόνι. Το μάτι μου χάθηκε στο κατάφυτο με εσπεριδοειδή περιβόλι και αμέσως … Read More

Χιώτικα Μπακαλιαροπιτάκια

|

Το Ελληνικό fish & chips? Δεν ξέρω, πάντως η αλήθεια είναι ότι κρατάει τα σκήπτρα στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και χαρακτηρίζει το Ελληνικό παραδοσιακό τραπέζι της ημέρας. Τον τηγανητό μπακαλιάρο σε κουρκούτι τον συναντάμε σε πολλές χώρες. Στην Αγγλία … Read More

1 2 3 4 6